Microsoft Surface – stylový tablet s tenkou klávesnicí - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Microsoft Surface – stylový tablet s tenkou klávesnicí

20. června 2012, 21.51 | Pokud vám u tabletů chyběla skutečná klávesnice, nyní už nebude. Microsoft představil svou jedinečnou verzi tabletu, který nazval Surface a spojil v něm tablet a netbook – vytvořil tablet s tenkou výklopnou klávesnicí. Microsoft předpokládá, že jeho přístroj má šanci nahradit stolní počítač.

Tablet Surface je nabízen ve dvou verzích. Oba modely mají výklopnou opěrku a tenkou klávesnici, která je součástí obalu. Mají 10,6palcové širokoúhlé displeje s vysokým rozlišením, velmi širokým pozorovacím úhlem a automatickým nastavením intenzity jasu obrazovky, tudíž umožňují a usnadňují prohlížení obrazu a sledování filmů spolu s rodinou nebo přáteli v interiéru i exteriéru. Oba modely jsou nabízeny se dvěma různými druhy krytů s klávesnicí, které jsou vyráběny v několika atraktivních barevných variantách.

 

Microsoft Surface – s bílou klávesnicí

 

Klávesnice přirozeně vzbuzuje velkou pozornost. Microsoft ji zabudoval do magnetického obalu ze sedmi vrstev Touch Cover, který je mimořádně tenký – pouhopouhé tři milimetry. Kryt má zabudovaný akcelerometr, tudíž je-li přiklopený k tabletu, je klávesnice automaticky vypnuta, a naopak po připojení se rozsvítí. Oba modely disponují ještě variantou krytu s klávesnicí Type Cover, která při psaní poskytne zpětnou vazbu při stisku kláves. Tento kryt s integrovanou klávesnicí má dvojnásobnou tloušťku – 6 mm.

 

Microsoft Surface – sledování filmu

 

Model s operačním systémem Windows RT, používající procesory Nvidia ARM, váží jen 676 g a je mimořádně tenký – pouze 9,3 mm. Má vícedotykový panel typu ClearType HD Display, který má délku úhlopříčky 10,6 palce, poměr stran 16:9, vysoké rozlišení (HD/1280 × 720 pixelů) a vnější ochranné sklo Gorilla Glass 2.0. Je vybaven zdrojem energie 31,5 Wh, na výběr je vnitřní paměť s kapacitou 32, nebo 64 GB, disponuje čtečkou miniaturních paměťových karet microSD, má konektor USB 2.0, Micro HD Video a anténu 2×2 MIMO technologie Wi-Fi. Nabízí Office 15 Apps, Touch Cover a Type Cover.

 

Microsoft Surface – světle modrý

 

Výkonnější model s operačním systémem Windows 8 Pro, který je vybaven procesorem Intel Core i5 Ivy Bridge, váží 903 g a jeho tloušťka je 13,5 mm. Má vícedotykový panel typu ClearType HD Display, který má délku úhlopříčky 10,6 palce, poměr stran 16:9, plné vysoké rozlišení (Full HD) a vnější ochranné sklo Gorilla Glass 2.0. Na displej tohoto tabletu lze psát a kreslit i pomocí dotykového stylusu (ukazovátka). V takovém případě reaguje jen na dotykové pero, nikoli na dotyk rukou/prstů. Disponuje 42Wh zdrojem energie, na výběr je vnitřní paměť s kapacitou 64, nebo 128 GB, má čtečku miniaturních paměťových karet microSDXC, USB 3.0, Mini DisplayPort Video a anténu 2×2 MIMO pro Wi-Fi. Nabízí Touch Cover, Type Cover a Pen with Palm Block.

 

Microsoft Surface – široká nabídka barevných variant

 

Tablety jsou dále vybaveny stereofonními reproduktory, mikrofonem a dvojicí webových kamer, vepředu a vzadu. Zadní je natočena tak, aby zabírala scénu z vhodného úhlu i v případě, kdy je tablet postaven – zajištěn výklopnou opěrkou. Vzhledem k tomu, že Microsoft tělo tabletu označuje „VaporMg case & stand“, lze usuzovat, že má šasi (a stojánek) z pevné, odolné, ale lehké hořčíkové slitiny.

 

Microsoft Surface – černý a růžový

 

Jaké budou doporučené prodejní ceny tabletů Microsoft Surface, to nebylo v době uveřejnění této zprávy oznámeno. Lze předpokládat, že budou obdobné jako v případě konkurenčních produktů.

 

Microsoft Surface – stylový tablet s tenkou klávesnicí

 

 

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Hardware  

 » Aktuality  

 » Rubriky  » Zprávy  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Fotky těch pilulek vypadají lákavě.

Autor: JaFo Muž

Založeno: 26.06.2012, 14:29
Odpovědí: 0

Jsem zvědav jak se chytnou či nechytnou na trhu. Zásadními faktory budou myslím :
- Technické parametry, resp. odezva na pokyny uživatele
- Množství a dostupnost aplikací. (zde mají mošt s uměloušem značný náskok)

Jako velkou výhodu proti moštu a většině umělotin vidím přítomnost USB a čtečky paměťových karet.
To je ta druhá nejhorší věc, která mě na služebním moštu2 neskutečně zlobí. Naprosto ideální, no dobře, tak tedy kompromisní ale dost obrazově slušný mobilní fotorámeček pro prohlížení pořízených fotek či vlastních souborů na (od)Padu2 nehrozí bez dalšího vybavení. (PC s iTjůnama co prolízají PC jak dost voraženej puboš cizí ledničku na návštěvě)
Ta první a největší věc, která mne na moštu zlobí je, že aby se s tím bazmekem nechalo cokoliv dělat, musíte dát v plen svou mezinárodní platební kartu, resp. svůj bankoví účet. Jediná možnost jak si můžete být jistí že ikdyž někdo vyčóruje Vaše bankovní údaje, které musíte ovocnáři poskytnout je buď zřízení bankovního účtu s mezinárodní platební kartou s povolenými platbami po Internetu jen na takové věci a dát na něj jen pár stovek, nebo ihned po úspěšné registraci okamžitě zakázat platby kartou po Internetu. Jak na to zareaguje pan búh ovocný a budete mít i nadále přístup do AppStore a iTjůnu ikdyž nic nekupujete a ani nebudete nevím, zatím to riskuji.
(Poudačky o tom že jde vytvořit účet na AppStore bez zadávání přístupu k Vašemu bankovnímu účtu už nějakou dobu nejsou pravda a bůh ví jestli kdy reálně byly.)

Odpovědět na příspěvek

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

,

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: