Medicínský displej NEC MD211G3 - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Medicínský displej NEC MD211G3

4. června 2012, 21.10 | Společnost NEC Display Solutions Europe uvedla na trh nový špičkový medicínský displej k primární diagnostice pacientských snímků. Je to vysoce výkonný černobílý displej s rozlišením 3 Mpx, s vysokým jasem a s mnoha možnostmi pro připojení.

NEC MD211G3 je také první displej ze série NEC MD vybavený tzv. Quick Screen QA pro zcela nezávislou kalibraci bez nutnosti připojení k počítači. Tato převratná technologie garantuje konstantní kvalitu zobrazení s možností snadné kontroly bez nutnosti hlubší znalosti hardwarové kalibrace.

 

Je určen pro diagnostiku rentgenových snímků a také pro CT, MRI a další metody digitálního zobrazení pacientských snímků ve zdravotnictví. Panel SA-SFT (IPS) má úhlopříčku 21,3 palce, dokáže zobrazit až 48 961 odstínů šedi a má bezkonkurenční jas 1450 cd/m², který je zárukou dlouhé životnosti displeje s dostatečnou rezervou.

 

medicínský displej NEC MD211G3

 

Panel je samostatně kalibrovatelný podle křivky DICOM s použitím vnitřní 15,5bitové look-up tabulky a je vybaven integrovaným čelním kalibračním senzorem s možností připojení externího senzoru přímo do USB vstupu LCD panelu. Je to první monitor s re-kalibrovatelným čelním senzorem a čidlem okolního osvětlení, což je nezbytné pro dodržení legislativních podmínek s budoucí harmonizovanou normou DIN 6868-157. Senzor okolního osvětlení eliminuje případnou odchylku při kalibraci, způsobenou vlivem okolního osvětlení.

 

Displej posiluje myšlenku společnosti NEC o významu vynikající kvality, díky jedinečné funkci zvané "Quick Screen QA", která umožňuje samostatné komplexní zabezpečení jakosti kvality zobrazovaného obsahu na displeji, bez nutnosti jakéhokoli připojení počítače za účelem kalibrace. Testování a kalibraci pro zajištění shody se standardem DICOM a také vygenerování zkušebního obrazce pro kontrolu vizuální kvality lze provést stiskem tlačítka na displeji (OSD). “Quick Screen QA” dramaticky zjednodušuje a urychluje celý proces kontroly kvality displeje (QA).

 

medicínský displej NEC MD211G3

 

Monitor má samozřejmě Display Port, nejmodernější vstup pro připojení k počítači, a další konektory. Samozřejmostí je výškově nastavitelný stojan s pokročilými ergonomickými funkcemi a USB hubem.

 

LCD monitor NEC MD211G3 bude v Evropě dostupný na konci června 2012. Podrobné informace naleznete na specializovaném webu NEC, zde si můžete otevřít datasheet (*.pdf, angl.).

Přílohy:

Tématické zařazení:

 » Aktuality  

 » Rubriky  » Zprávy  

 » Rubriky  » Hardware  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: