Když se fotoaparátů urodí ... - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Když se fotoaparátů urodí ...

19. června 1998, 00.00 | Dnes jsem se dostal konečně k této krátké zprávě. Na trhu digitálních fotoaparátů bylo relativně ticho po pěšině, ale jednalo se o ticho před bouří.

Dnes jsem se dostal konečně k této krátké zprávě. Na trhu digitálních fotoaparátů bylo relativně ticho po pěšině, ale jednalo se o ticho před bouří. Posledním produktem, který byl oznámen, pokud si dobře pamatuji, byl Olympus CAMEDIA 840. Pak dlouho nic a nyní přichází protiúder a to hned od dvou firem. Firma Agfa útočí dvěma novými typy. Kodak oznámil dokonce tři.

Agfa ePHOTO 780
ePhoto 780 Nejde sice o žádnou žhavou novinku, zato by měl být pomalu k dostání u nás. Tento model je situován mezi základní model ePHOTO 307 a model ePHOTO 1280. Jeho konstrukce je spíše klasická ( bližší 307 )a je evidentně určen jako náhrada modelu 307, který se začíná přežívat. Po technické stránce nepůjde o žádný zázrak, ale silnou stránkou by měla být cena. Rozlišení je na dnes již standardní hranici 1024 x 768 bodů.

Agfa ePHOTO 1680
Tento model posunuje technickou hranici Agfy o pěkný kousek dál. Optické rozlišení sice opět není anoncovaných 1600 x 1200, ale stejně to bude bomba. Bohužel informace o tomto typu jsou zatím velice skoupé. Jakmile však bude víc informací, budeme Vás informovat.

Kodak DC 220
DC 220 Je novým produktem, se zcela novou konstrukcí. Rozlišení zůstává 1152 x 864, ale jinak fotoaparát doznal značných změn proti předchůdcům. Zoom je 2x optický a 2x digitální, fotoaparát podporuje nový scriptový jazyk Kodaku, kterým jej budete moci naprogramovat. Jsou zde všechna možná rozhraní, která si jen dovedete představit ( USB, IrDA, seriál, PC Card ). Dokonce umí i zaznamenávat zvuk na svojí paměťovou kartu. Prostě Kodak inovoval a nešetřil.

Kodak DC 260
DC 260 Je lepší verzí DC 220. Disponuje rozlišením 1536 x 1024 bodů, 3x optickým a 2x digitálním zvětšením, samozřejmě novým scriptovým rozhraním i všemi komunikačními prostředky jako DC 220. U tohoto typu se dočkáte i takových hloupostí jako je možnost vložit své logo do fotografie přímo v přístroji. Prostě z fotoaparátu se pomalu stává počítač.

Kodak DCS 315
DCS 315 Je novým nejnižším přístrojem profesionální řady Kodaku. Co znamená profesionální ? To znamená, že do klasického fotoaparátu je zabudován digitální mechanismus snímání. Tím získáváte možnost použití profesionálních objektivů, clon, atd … Jako tělo je použit přístroj Nikon Pronea 6i SLR, rozlišení 1,5 milionu bodů a co je třeba zajímavé citlivost je ISO 100 - 400. Tento přístroj kombinuje optiku SLR s výhodami digitálních fotoaparátů ( vč. displeje ) Prostě tento přístroj žije v trochu jiných dimenzích. Jsem velice zvědav na jeho cenu na českém trhu.

Závěr
Na poli digitální fotografie je opět rušno a určitě se můžete těšit na spoustu recenzí. Je jen otázkou, kdy produkty dorazí na český trh. Tato doba bývá někdy trochu delší.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Zprávy  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: