IDIF otevřel nový ateliér v Liberci - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

IDIF otevřel nový ateliér v Liberci

10. prosince 2012, 12.38 | V pondělí 3. prosince IDIF slavnostně otevřel svůj další ateliér s výukovým prostorem. Je vybudován ve čtvrtém patře libereckého „Baťova domu“ na Soukenném náměstí, roh ulic Pražské a Revoluční, je velmi prostorný a nádherně prosvětlený a nabízí úžasný výhled na Ještěd i blízké okolí středu města. Slavnostního otevření se zúčastnilo několik velmi vážených hostů, mezi kterými byl i náměstek paní primátorky, Bc. Jiří Šolc.

 

IDIF přichází do Liberce a Libereckého kraje se širokou nabídkou jedinečně koncipovaných fotografických a počítačových kurzů, které vedou vybraní profesionální fotografové a další odborníci. Kurzy jsou zaměřeny na nejširší okruh zájemců a zahrnují různé stupně vzdělávacích a praktických programů pro všechny, kteří se z nejrůznějších důvodů zajímají o fotografii a také o videotvorbu, přejí si lépe zvládat svůj fotografický přístroj, chtějí přejít od jednoduchého přístroje k takovému, který jim umožní opravdovou tvorbu a poskytne špičkovou obrazovou kvalitu, ale také si přejí vhodně digitální snímky upravovat, zpracovávat a používat jako podklady pro další tvorbu nebo je tisknout.

 

IDIF otevřel nový ateliér v Liberci

 

Plně vybavený fotografický ateliér se třemi zábleskovými světly na pantografech stropního pojezdového systému lze doplnit o další buďto na čtvrtém pantografu, nebo na flexibilních stojanech tak, aby bylo možno používat i různá efektová světla podle potřeby a tvůrčího záměru. Nainstalován je dálkově ovládaný systém s výběrem „nekonečných“ pozadí různé barvy, nechybí prosvětlovací stůl na fotografování drobných objektů a další potřebné příslušenství. Zařízení ateliéru je značky FOMEI a odborníci společnosti FOMEI také ateliér kompletně vybudovali a zařídili.

 

IDIF otevřel nový ateliér v Liberci

 

Protože IDIF má k dispozici celé patro včetně potřebného zázemí a protože dům má „nadčasové“ architektonické řešení, je ateliér velice prostorný a nádherně prosvětlený mnoha okny, která jsou propojena úzkými spojovacími lištami, což budí dojem, že se jedná o jedno tvarované okno po celé délce patra. Bude moci být s výhodou využíván i pro tvorbu s využitím pouze slunečního světla. A velkou předností je i umístění ateliéru. Jednak je v samotném středu města, tudíž ideálně dostupný pěšky i několika druhy dopravy, v sousedství je moderní nákupní centrum Forum s mnoha parkovacími místy pro osobní automobily, ale současně nabízí také úžasný výhled na Ještědsko-kozákovský hřbet s Ještědem, jakožto nejvyšším vrcholem se světoznámou, unikátní a působivou dominantou – televizním vysílačem s restaurací a hotelem v nezaměnitelném architektonickém stylu. Napravo od samotného fotografického ateliéru je prostor pro teoretickou výuku nebo jiné druhy kurzů s počítačem a projektorem.

 

IDIF otevřel nový ateliér v Liberci

 

Slavnostní otevření nového ateliéru IDIFu v centru Liberce proběhlo za účasti představitelů města a Libereckého kraje, pana ing. Josefa Šorma, ředitele Střední průmyslové školy elektrotechnické, a vážených zástupců firmy FOMEI, pana ředitele fotodivize Miloše Žalmana a specialisty na fotografická studia René Tomaidese.

 

IDIF otevřel nový ateliér v Liberci

 

Hosté slavnostního otevření byli uvítáni sklenkami šampaňského.

 

IDIF otevřel nový ateliér v Liberci

 

Účastníky slavnostního otevření ateliéru krátce oslovila výkonná ředitelka IDIFu Michaela Zmeškalová, která požádala pana Bc. Jiřího Šolce, aby se ujal slavnostního přestřižení pásky a symbolicky tak nový ateliér otevřel a zahájil jeho činnost.

 

IDIF otevřel nový ateliér v Liberci

 

Pan Bc. Jiří Šolc popřál hodně štěstí...

 

IDIF otevřel nový ateliér v Liberci

 

... a řekl, že je rád, že do Liberce zavítal tento obor vzdělávání.

 

IDIF otevřel nový ateliér v Liberci

 

A poté červenou stuhu přestřihl.

 

IDIF otevřel nový ateliér v Liberci

 

Slavnostní otevření nového ateliéru IDIF proběhlo ve velmi příjemné, přátelské atmosféře. Hosté si nový fotografický ateliér nejen se zaujetím prohlédli, ale také fotografovali modelku, a to svými fotoaparáty i zrcadlovkami, které jsou k dispozici pro fotografické kurzy.

 

Tématické zařazení:

 » Aktuality  

 » Rubriky  » Ze společnosti  

 » Rubriky  » Zprávy  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

,

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: