IDIF otevřel nový ateliér v „Hollarce“ - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

IDIF otevřel nový ateliér v „Hollarce“

2. srpna 2012, 22.45 | IDIF během první poloviny letních prázdnin vybudoval ve Vyšší odborné škole a Střední umělecké škole Václava Hollara na pražských Vinohradech další ateliér a výukové místo, které za účasti vážených hostů a představitelů partnerské školy slavnostně otevřel ve čtvrtek 26. července 2012.

IDIF pro své fotografické kurzy další ateliér naléhavě potřeboval. Díky spolupráci s pražskou Vyšší odbornou školou a Střední uměleckou školou Václava Hollara mohl upravit původní velkou grafickou dílnu v nejvyšším patře školy na plně vybavený fotografický ateliér se třemi zábleskovými světly na pantografech stropního pojezdového systému, které lze doplnit o další buďto na čtvrtém pantografu, nebo na čtyřech stojanech tak, aby bylo možno používat i různá efektová světla podle potřeby a tvůrčího záměru. Nainstalován je dálkově ovládaný systém se čtveřicí nekonečných pozadí různé barvy, nechybí prosvětlovací stůl na fotografování drobných objektů, větráky a další příslušenství. Zařízení ateliéru je značky FOMEI.

 

IDIF otevřel nový ateliér v „Hollarce“

 

V přední části ateliéru je prostor pro teoretickou výuku nebo jiné druhy kurzů. K dispozici je projektor a dálkově ovládané projekční plátno. Ve druhé, menší místnosti je veškeré potřebné zázemí. Ateliér je plně zařízen, v nejbližší době bude pouze dokončen systém zatemnění. Ateliér je zajímavě členěn a má mnoho velkých oken, která umožňují pracovat i s přirozeným slunečním světlem.

 

IDIF otevřel nový ateliér v „Hollarce“

 

Ateliér bude samozřejmě využívat i Vyšší odborná škola a Střední umělecká škola Václava Hollara, díky jejímuž vedení jej mohl IDIF vybudovat. Škola se sice hlavně zaměřuje na grafický design, interaktivní grafiku s kresbou a ilustrací v médiích, ale od svého založení v roce 1920 se zabývala a zabývá také fotografií. Zde si můžete v novém okně otevřít web Hollarka.cz, kde jsou podrobné informace. Vyšší odborná škola a Střední umělecká škola Václava Hollara sídlí na Hollarově náměstí číslo 2, 130 00 Praha 3.

 

IDIF otevřel nový ateliér v „Hollarce“ - přípitek

 

Slavnostní otevření nového ateliéru IDIFu proběhlo za účasti představitelů školy, pana ředitele Bohumíra Gemrota, paní ekonomky Jitky Dostalíkové, profesorky fotografie Kateřiny Brůhové, vážených zástupců firem FOMEI, CeWe Color/Fotolab/FotoStar a Terinvest, lektory IDIFu zastupoval Roman Pihan.

 

IDIF otevřel nový ateliér v „Hollarce“

 

Účastníky slavnostního otevření ateliéru krátce oslovila výkonná ředitelka IDIFu Michaela Zmeškalová.

 

přípitek

 

Následoval přípitek sklenkami šampaňského s čerstvými jahodami, volné rozhovory a také krátké obhlídky ateliéru a testy jeho vybavení.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Ze společnosti  

 » Rubriky  » Zprávy  

 » Aktuality  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: