Ceny programu QuarkXPress se výrazně snižují - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Ceny programu QuarkXPress se výrazně snižují

17. března 1999, 00.00 | Cena Quarku 4.04 padá zejména na platformě Windows o nemalé desítky procent. Je toto konec nebo začátek?

České firmy začaly pomalu snižovat cenu programu QuarkXPress, jehož počáteční cena se pohybovala za verzi QuarkXPress Passport 4.0 CZ 65.580,- Kč pro MacOS a 77.690,- Kč pro Windows.

Zároveň byly oznámeny zvýhodněné ceny při nákupu programu QuarkXPress současně s počítačem Power Macintosh G3.

K nejvýraznějšímu snížení cen, takřka o 30 %, došlo u verze pro Windows, a tak se nyní ceny plného produktu i upgradu dostávají na stejnou úroveň jako u verze pro Macintosh. Dodávka plné verze zahrnuje verzi 3.32 s hardwarovým klíčem a upgrade na verzi 4.04 s XT Setem. Sada doplňků XT Set je nyní nově dostupná i pro Windows a obsahuje importní filtry pro často používané formáty textu, korektor pro český jazyk a další doplňky.

Cena QuarkXPress 4.04 pro Macintosh je nyní nižší zhruba o 17 %, došlo také ke snížení cen upgradů pro majitele starších verzí, a to jak pro verzi zakoupenou s hardwarovým klíčem, tak pro verzi dodávanou bez hardwarového klíče.

Nová cena verze QuarkXPress 3.32 je oproti původní téměř poloviční, v ceně je zahrnuta i sada doplňků XT Set pro Mac. Sada XT Set pro Mac obsahuje korektory pro český a slovenský jazyk, řadu převodních filtrů pro často používané formáty (Text602, MS Word, WordPerfect) a další doplňky.

Pro uživatele, kteří zakoupí QuarkXPress zároveň s novým počítačem PowerMacintosh G3, jsou připraveny další slevy - pro verzi 3.32 sleva činí 20 %, u verze Passport 4.04 je to 13 %.

A co přináší nová verze Quarku 4.04?

Především řadu drobných vylepšení i opravy chyb předchozích verzí. Pro uživatele verzí Lab-Pak a Multi-Pak je zde možnost přejít na síťový hardwarový klíč, který usnadňuje administraci rozsáhlých instalací. Při použití správy barev se nyní správně načtou i vložené ICC-profily. Zpracování rejstříků má lepší podporu češtiny a slovenštiny. Řada vylepšení se týká podpory technologie AppleScript pro Macintosh. Při tisku je možné nezávisle zvolit velikost spadávky a odsazení pasovacích značek. Byla zjednodušena instalace českého a slovenského prostředí.

Výrazná změna cenové politiky při distribuci Quarku se dala očekávat již dlouho - především s konkrétnějším představováním nového programu pro sazbu a zlom od Adobe - InDesignu (blíže viz zde), který by měl být vybaven řadou vyspělých funkcí a prodáván za cenu přibližně 30 000,- Kč. Podle úspěchu InDesignu po jeho uvedení na trhu (plánováno na léto 99) jistě dojde k dalším korekcím strategií prodeje Quarku.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Sazba  

 » Rubriky  » Zprávy  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

,

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: