CeBIT 2013 – vybrané základní informace - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

CeBIT 2013 – vybrané základní informace

15. února 2013, 03.10 | Blíží se mezinárodní odborný veletrh CeBIT 2013. Uskuteční se na výstavišti v Hannoveru od úterý 5. do soboty 9. března 2013. K zajímavým tématům a programům bude patřit inteligentní systém pro řízení digitální domácnosti, v níž je vše automatizované prostřednictvím internetu a smartfonů a lze ovládat odevšad – od vytápění přes světla a žaluzie až po zábavní elektroniku.

Tato a podobná témata nejsou díky moderní automatizaci budov pro mnohé stavitele domů jen hudbou budoucnosti. A také na veletrhu CeBIT je téma inteligentní domácnost pravidelnou výstavní oblastí. V letošním roce se uskuteční odborné fórum Smart Home, které se vloni konalo poprvé a zaznamenalo kladný ohlas. Nabídne detailní informace k nabídkám zainteresovaných firem i přednášky se společnými tématy pro všechny podniky. Kompletní program je k dispozici na webu CeBIT.de/de/SmartHome.

 

Během veletrhu CeBIT se kromě akcí v jednotlivých expozicích opět uskuteční CeBIT Global Conferences v Convention Centru uprostřed hannoverského výstaviště. Poprvé bude probíhat na třech velkých scénách v různých kongresových formátech a má být ještě interaktivnější. Vystoupí okolo 130 mezinárodních přednášejících. Podrobnosti jsou na adresách CeBIT.de/de/cgc a CeBIT.de/en/cgc.

 

CeBIT 2013 – vybrané základní informace

 

Oblast CRM-expo@CeBIT 2013 bude věnovaná především tématům Cloud, Big Data, Social Media, Mobility, eCommerce, ochrana dat a Multichannel-Datahandling. Všechna jsou stále důležitější pro budoucí komunikaci a také jsou stále více integrální součástí mnoha řešení CRM. Bližší seznámení s těmito a souvisejícími tématy umožní odborné fórum věnované CRM a možnost diskuse s experty. Navštěvníci mimořádné přehlídky CRM-expo@CeBIT v Hannoveru se mohou těšit na více než 50 přednášek. Podrobnosti najdete na webových stránkách CRM-Expo.com a CeBIT.de.

 

O nejnovějších trendech a inovacích v oblastech Enterprise Resource Planning (ERP) se návštěvníci budou moci informovat v hale číslo 5 v ERP-Area. Současně budou představeny speciální aplikace pro CRM, ECM/DMS a Business Intelligence (BI). A hlubší pohled na tato témata návštěvníci získají v sousední hale číslo 6. Fórum ERP je srdcem ERP-Area. Aktuální trendy trhu a inovace na softwarovém trhu přiblíží odborné přednášky a pódiové diskuse za účasti nezávislých analytiků. Uživatelé softwaru budou hovořit o svých zkušenostech při realizaci nových koncepcí, experti poskytnou tipy pro softwarové projekty všecho druhu.

 

Tradičně se uskuteční přehlídka Planet Reseller. V letošním roce se více zaměří na Mobile Solutions a poskytne také více služeb pro obchodníky, nakupující a vystavovatele. Produkty a řešení pro mobilní využívání ICT jsou pro specializovaný obchod stále důležitější. Tablety a chytré mobilní telefony, stejně jako ultrabooky a notebooky, jejich integrace do podnikových sítí, jakož i nové  koncepce zabezpečení a v neposlední řadě obrovský trh s příslušenstvím pro mobilní přístroje nabízí obchodníkům velké možnosti růstu a zisku.

 

Gartner, podnik provádějící průzkum trhu, předpokládá, že v roce 2013 opět stoupne počet prodaných smartfonů a tabletů, a to na 1,2 miliardy kusů. Obrat značně podporuje fenomén BYOD – Bring Your Own Device. Podle studie z listopadu 2012, kterou zadala společnost Microsoft, využívá na pracovišti už téměř dvě třetiny z 1000 dotazovaných zaměstnanců svá soukromá zařízení, jako jsou smartfony, notebooky nebo tablety.

 

Přehlídka Planet Reseller představí kompletní přehled celé nabídky od softwarových řešení, jako je ERP, Cloud a eCommerce, přes klasickou infrastrukturu, jako Mobile Computing a komponenty, až po řešení z oblasti Business Communication. Konkrétní řešení a programy připravují kupříkladu firmy Logitech, Brother, MSI, NEC a Thermaltake. Novinkou bude letos fórum expertů CRN. V televizním studiu představí manažeři praktické tipy a podněty hlavně pro odbyt produktů ICT, řešení a služeb. Premiéru na přehlídce Planet Reseller 2013 bude mít i CRN-Club, kde budou v uvolněné atmosféře výrobci předvádět své inovativní produkty a redakce CRN potom vylosuje vítěze těchto produktů mezi hosty přehlídky.

 

Inovační centrum CeBIT nabízí novou platformu open-innovation sdružující firmy a potenciální autory nových myšlenek. „Crowdsourcing“ a jeho aktuálně nejpopulárnější forma „Open Innovation“ patří k nejvýznamnějším trendům, pokud jde o byznys modely budoucnosti. Prostřednictvím open innovation mohou podniky objevit své kooperační partnery, včas rozpoznat trendy a lépe pochopit potřeby svých zákazníků. Stále více podniků proto využívá příležitosti pomocí  know-how open innovation získat přístup ke kreativním myšlenkám zvenčí a jejich prostřednictvím vyřešit určité úkoly nebo vyvinout nové produkty a nová řešení. 

 

Veletrh CeBIT podporuje tento nový způsob hospodaření a poprvé představí svou vlastní   platformu open-innovation. Crowdsourcing zahrnuje vedle open innovation ještě další aspekty. Pro práci „masy“ na celosvětovém projektu neexistuje asi známnější příklad než Wikipedia. Skutečný boom prožívá crowdsourcing při financování projektů. V této souvislosti se rovněž uvádí crowdfunding. Mnoho zajímavých inovací produktů, které by jinak měly sotva šanci na rychlou realizaci, podpořily webové portály s velkým dosahem jako kickstarter.com v USA nebo pling.de v Německu. Veletrh CeBIT 2013 reaguje na tento megatrend svým hlavním mottem „Shareconomy“ a řadou veletržních aktivit. Nová online platforma je k dispozici na adrese Innovation.CeBIT.de

 

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Zprávy  

 » Rubriky  » Ze společnosti  

 » Aktuality  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: