Carson: nové čistící pomůcky - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Carson: nové čistící pomůcky

2. října 2012, 00.47 | Firma Carson Optical, Inc., uvedla na trh zajímavou novinku v oblasti čistících technologií – kolekci čistících štětečků C6 na objektivy, ale také monitory notebooků nebo displeje tabletů s mobilních telefonů. Takovéto štětečky samozřejmě nejsou na trhu žádnou novinkou, nabízí je několik značek a v různém provední, nová je technologie, která posloužila pro jejich výrobu.

 

Carson použil sloučeninu suchých karbonových nanočástic, které účinně, rychle a hlavně bezpečně setřou jakékoli nečistoty, a to i z ochranných fólií, které má většina z nás na svých SmartPhonech nebo tabletech. Čištění je maximálně bezpečné, neboť výrobce nepouživá jako přídavek alkohol, kvůli kterému dochází k poškrábání displeje, ani nepoužívají jinou kapalinu, která může vytéci a čištěné zařízení tak poškodit. Technologie C6 je celosvětově patentovaná.

 

Carson: nové čistící pomůcky

 

Kolekce štětečků obsahuje 8 modelů různé velikostí a tvaru (kulové, hranaté), které jsou určeny pro čištění různých produktů – od okulárů dalekohledů a čoček objektivů, přes displeje mobilních telefonů a tabletů až po monitory notebooků. Všechny jsou kompaktní a ergonomicky navržené pro pohodlné používání.

 

Carson: nové čistící pomůcky

 

Tři modely jsou k dispozici v praktických jednorázových multi-baleních. Pět modelů je určeno k opakovnému použití. V uzávěru je zásobník karbonových nanočástic, což znamená, že se čistič po každém zasunutí opět obnoví. Navíc modely určené pro fotoaparáty mají z druhé strany čistící štěteček, kterým uživatel smete hlavní nečistoty a houbičkou pak plochy vyleští.

 

Carson: nové čistící pomůcky

 

Carson SensorMag SM-44

 

SensorMag je jedinečná lupa vyrobená přímo pro fotografy, kterým má usnadňovat čištění snímače fotoaparátu, konkrétně digitální zrcadlovky. Poskytuje pětinásobné zvětšení s možností zaostření na požadovanou vzdálenost, podle hloubky, ve které je senzor fotoaparátu uložen. Stejně tak lze nastavit průměr lupy tak, aby dobře „pasovala“ na různé typy fotoaparátů značek Canon, Nikon, Sony, Pentax a vůbec všech DSLR fotopřístrojů.

 

Carson SensorMag SM-44

 

Lupa je osvětlena šesti jasnými LED, které jsou umístěny v základně po obvodu, aby světlo dopadalo na pozorovanou plochu ze všech úhlů a netvořil se stín ani žádné tmavé místo. Čočku lupy lze otočit o 45 °, tudíž čištění lze provádět pod světlem, aniž by bylo třeba lupu sejmout. Po provedeném čištění stačí otočit zpět a zkontrolovat.

Lupa je balena v polstrovaném pouzdře na zip, je kompaktní, takže ji můžete mít po ruce i při fotografování na cestách a v terénu. Součástí balení jsou i dvě knoflíkové baterie, které slouží jako zdroj energie.

 

Podrobnosti o těchto i dalších produktech najdete na webu CarsonOptical.cz.

 

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Zprávy  

 » Aktuality  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: