Canon EF-M 22 mm 1:2,0 STM - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Canon EF-M 22 mm 1:2,0 STM

24. července 2012, 12.34 | Druhý z dvojice prvních objektivů nového standardu EF-M pro modulární kompaktní fotografický systém Canon EOS M. Na rozdíl od standardního kitového zoomu 18–55 mm nabízí pevnou ohniskovou vzdálenost 22 mm a ploché, maximálně kompaktní provedení, které přesně odpovídá představě o diskrétním, malém a lehkém systémovém fotografickém přístroji, který se velmi snadno přenáší i používá.

Širokoúhlý objektiv Canon EF-M 22 mm f/2 STM je tenký, plochý a velmi lehký, tudíž snadno přenosný a ideální na cesty, má elegantní tubus z hliníkové slitiny a systém připojení a bajonet EF-M pro použití s fotoaparátem EOS M. Umožňuje pořizovat kupříkladu působivé záběry krajiny, výborně poslouží pro každodenní diskrétní reportáže, momentní záběry a koncipovanou tvorbu, kdy může fotograf nebo fotografka využít dobrou světelnost f/2,0 pro záběry za slabého osvětlení při pořizování fotografií i videoklipů a pracovat s výrazně rozostřeným pozadím záběrů.

 

Canon EF-M 22 mm 1:2,0 STM na fotoaparátu EOS M

 

Ohnisková vzdálenost 22 mm po přepočtu na 35mm kinofilmový formát stále zůstává v širokoúhlé oblasti, byť tedy přesně na její hranici – odpovídá 35 mm. Jeho obrazový úhel umožňuje na záběru zachytit větší část scény, což se hodí u celkových záběrů v oblasti krajinářské fotografie, při snímání v interiérech a také pro pořizování fotografií skupin osob a při snímání různých výjevů a dynamických akcí, u kterých chce být fotograf co možná nejblíže.

 

Canon EF-M 22 mm 1:2,0 STM

 

Také tento objektiv pro pohon systému autofokusu používá novou technologii krokového elektromotorku (stepper motor – STM). Systém umožňuje rychlé, přesné a tiché automatické ostření při fotografování i snímání videoklipů. Při fotografování je možno využít plně manuální ostření či jemné doostření, díky funkci Servo AF je možné kvalitní ostření při natáčení objektů v pohybu a systém také zaručuje plynulejší a čistší videozáznamy. Minimální zaostřovací vzdálenost je 15 cm. To umožňuje maximálně se přiblížit k akci nebo objektu a udržet si vhodné zaostření.

 

Canon EF-M 22 mm 1:2,0 STM na fotoaparátu EOS M shora

 

Optická konstrukce využívá i asférické prvky, které korigují sférické vady, podílejí se na výborné ostrosti snímků, které mají minimální zkreslení s vysoký kontrast, i na minimálních rozměrech a nízké hmotnosti. A použitá povrchová úprava Super Spectra pomáhá zajistit přesné vyvážení barev a vysoký kontrast a také potlačit reflexy a zdvojení obrazu.

 

Canon EF-M 22 mm 1:2,0 STM – základní údaje:
Ohnisková vzdálenost ekvivalentní pro 35mm film: 35 mm
Optická konstrukce: 7 členů uspořádaných do 6 skupin
Zorné úhly (horizontální, vertikální, diagonální): 54° 30', 37° 50', 63° 30'
Počet lamel clony: 7
Maximální clonové číslo: 22
Minimální zaostřovací vzdálenost: 0,15 m
Maximální zvětšení obrazu: 0,21×
Stabilizátor obrazu: nemá
Pohon systému autofokusu: krokový elektromotorek
Průměr závitu pro snímací filtry: 43 mm
Rozměry (max. průměr × délka): 60,9 × 23,7 mm
Hmotnost: 105 g

 

Canon EF-M 22 mm 1:2,0 STM - příslušenství

 

Prodejní balení bude kromě samotného objektivu obsahovat obě krytky, kruhovou sluneční clonu EW-43 a měkké pouzdro LP811. Doporučená ani orientační prodejní cena nebyla při představení objektivu oznámena. 

 

 

 

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Zprávy  

 » Aktuality  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: