Bezplatný on-line přehled tiskáren - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Bezplatný on-line přehled tiskáren

26. července 1999, 00.00 | Na serveru rozjíždíme staronovou službu - bezplatný podrobný rejstřík tiskáren vč. přehledu standardizovaných cen. Jste tiskárna? Nezapomeňte se rychle zaregistrovat!

Na našem serveru nějakou dobu fungovaly stránky s přehledem tiskáren a cen za vybrané standardizované tisky. Služba byla poměrně oblíbená ze strany čtenářů, avšak vzhledem k tomu, že celý systém nebyl automatizován, službu jsme přestali avízovat.

Nyní je však systém zcela přeprogramován a připraven na opětovné spuštění!

Co tedy nabízí?

Především možnost bezplatné prezentace tiskárnám na nejnavštěvovanějším českém serveru z našeho oboru. Každá tiskárna má k dispozici celou stránku textových informací, na kterých může představit své zařízení, referenční zakázky aj. Pochopitelně, že stránka obsahuje také link na www prezentaci samotné tiskárny, kde mohou potenciální zájemci jistě nalézt další informace. Prezentace nebudou řazeny pouze do abecedních seznamů, ale postupně budou zprovozněny podrobné rejstříky. Prezentaci si mohou spravovat jednotlivé tiskárny samostatně, jakékoliv údaje je tedy možné měnit on-line.

Příklad výpisu z přehledu tiskáren naleznete ZDE.

Systém jsme připravili především proto, aby opět sloužil ke zprostředkování kontaktu mezi tiskárnami a jejich potenciálními zákazníky. Na serveru sice funguje systém poptávek, kde zákazníci hledají tiskárny, ovšem neméně zajímavá je i druhá možnost - aby si zákazníci vybírali z informací publikovaných tiskárnami. Internet bohužel neumožňuje přímo předložit zákazníkovi referenci v podobě vytištěného produktu, což je u nabídky tiskařských produktů samozřejmě nejdůležitější, ale může zákazníkovi velmi dobře pomoci ve výběru nejužšího okruhu potenciálních dodavatelů. Pak je samozřejmě nutný další stupeň v podobě osobního jednání.

Nový systém tedy dovoluje tiskárnám on-line zadávat a kdykoliv měnit kalkulace standardizovaných produktů, které jsou pak vypisovány v přehledech spolu s přímým linkem na profil tiskárny (viz popis výše). Čtenář tak získá nejen přibližnou představu o cenové relaci, ve které se tiskárna pohybuje, ale především možnost ihned zjistit o tiskárně další údaje jako typ stroje, reference atd. Je tedy především na tiskárnách, aby své profily připravily dostatečně podrobně. Tím samozřejmě dají čtenářům k dispozici v podstatě konkrétní vysvětlení cenové kalkulace. Dnes již totiž málokdo hledá skutečně nejlevnější tiskárnu bez toho, aniž by se zajímal o další podrobnosti. Většina zadavatelů raději zvolí "zlatou střední cestu" - tedy kvalitní tisk za přiměřenou cenu.

Jakým způsobem zaručíme, aby byly uváděné ceny pravdivé? Systém je zcela on-line. Z principu věci tedy nelze ověřovat, zda tiskárna skutečně tiskne za uvedené ceny. Zadá-li ovšem tiskárna do přehledu nepravdivou informaci, poškodí vlastně jen sama sebe - zklame svého zákazníka, který je připraven na cenu, kterou získal na webu, a přijde o možnost bezplatné prezentace v systému, neboť zněj bude natrvalo vyloučena (samozřejmě až po ověření, že nešlo pouze o jeden překlep).

Připomínáme, že systém je pro obě strany zcela bezplatný. V současné době čeká na prvotní naplnění cenovými údaji, spouštěn bude do 14 dnů. Působíte-li jako tiskárna, zaregistrujte se proto ještě dnes na této adrese, po ověření registrace získáte do systému přístup a bude moci vyplnit jak profil své společnosti, tak vybrané ceny (tj. pouze ty kalkulace, které uznáte vzhledem ke svému zaměření za vhodné).

.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Polygrafie  

 » Rubriky  » Zprávy  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: