ALIAS|WAVEFRONT ohlašuje Maya Fusion - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

ALIAS|WAVEFRONT ohlašuje Maya Fusion

15. března 1999, 00.00 | Maya Fusion je zaměřen na autory digitálního obsahu (grafiky, animátory, tvůrce speciálních efektů a kompozicí) požadující profesionální kompoziční a efektové řešení.

Alias|Wavefront, dceřinná společnost Silicon Graphics Inc., ohlásila technologické partnerství s kanadskou firmou eyeon Software na vývoji produktu nazvaného Maya Fusion - nový revoluční kompoziční a efektový program pro profesionální autory digitálních efektů na platformě Windows NT. Maya Fusion bude předváděn na výstavě NAB v Las Vegas ve dnech 19. - 22. dubna 1999.

Produkt Maya Fusion je zaměřen na autory digitálního obsahu (grafiky, animátory, tvůrce speciálních efektů a kompozicí) požadující profesionální kompoziční a efektové řešení pro vysílací (broadcast) grafiku, HDTV, film a krátkou video produkci. Maya Fusion vznikl ve spolupráci s firmou eyeon Software a vychází z jejího celosvětově uznávaného kompozičního programu Digital Fusion Post. Mnohonásobně oceněný Digital Fusion je leadrem v kompozičních programech na platformě Windows NT, který těží zejména ze své rychlosti oproti konkurenci a multithreading architektury, která na procesorech Intel Pentium dosahuje maximálního výkonu. Program zároveň zůstává otevřeným, podporuje nejen standardní formát plug-inů od firem Ultimatte Corporation (klíčováni) či 5D Limited (Monsters), ale i běžné produkční souborové formáty (EDL, QuickTime 3, OMF...). Díky tomu mohou uživatelé volně přecházet mezi různými hardwarovými platformami, ale i softwarem (videoeditační programy, animační nástroje, 3D atd.) a zefektivnit svou práci.

Maya Fusion by měl zahrnovat nové funkce pro spojení živého 2D videa s 3D animací postav (character animation) včetně interaktivní "Z-hloubkové" (Z-depth) kompozice 3D renderovaných obrázků pro snadné, rychlé a přesné umístění těchto obrázků do živého videa.

CENA A DOSTUPNOST

Cena Maya Fusion pro Windows NT byla v USA stanovena na 5000 USD (v ostatních zemích se může odlišovat) a program bude dostupný pouze přes síť autorizovaných distributorů firmy Alias|Wavefront. V druhém kvartále tohoto roku by měla být dostupná již verze Maya Fusion 2, upgrade zdarma. Maya Fusion Lite je jednodušší verze, která se bude prodávat společně s produktem Maya Complete (pouze NT verze).

KOMENTUJEME:

Program Digital Fusion již u nás používá Česká televize, QQ Studio Ostrava, Mirage Praha a několik dalších významných zákazníků. Zatím není přesně známo, jaké budou rozdíly mezi produkty Digital Fusion POST (aktuální je verze 2.5) a Maya Fusion, ale počítá se s designovými změnami (grafický interface programu lze velmi jednoduše upravovat) a funkčnost by měla zůstat stejná. A|W je znám svým důrazem na ergonomii ovládání a vzhled uživatelského prostředí, a tak se bude zřejmě maximálně snažit zakomponovat Digital Fusion (resp. Maya Fusion) do koncepce svých produktů Maya, Maya Complete... Toto partnerství poukazuje na fakt, že relativně mladý program Digital Fusion se stal uznávaným standardem v oboru digitální postprodukce a kompozice na platformě Windows NT, a že jej uznává i z historického pohledu největší velikán v oboru špičkové počítačové grafiky.

press

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Zprávy  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: