Adobe PhotoShop 5.0CZ, bude nebo nebude ? - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Adobe PhotoShop 5.0CZ, bude nebo nebude ?

26. června 1998, 00.00 | Včera, to znamená 25.6.1998 proběhlo v hotelu Ambassador oficiální představení dlouho očekávané české verze Adobe PhotoShopu 5.0.

Sál Včera, to znamená 25.6.1998 proběhlo v hotelu Ambassador oficiální představení dlouho očekávané české verze Adobe PhotoShopu 5.0. Že tento produkt přilákal neuvěřitelnou pozornost snad všech medií je realitou dneška. Neznám zdroj informací, který by se na Internetu o verzi 5.0 nezmínil. A všichni napjatě čekali na uvedení lokalizované verze.

Účast na prezentaci
Ano celou akci bych označil jako prezentaci. V útulném sále se sešlo neuvěřitelných 400 účastníků. Všichni napjatě očekávali co všechno proběhne. Osazení bylo hvězdné. Kromě zástupců distributorů ( Amos Software, Quentin ), kterých bylo velké množství, se zúčastnil pan Alan Wheeler a paní Angela Graham za firmu Adobe. Jako perličku bych uvedl, že oba mají na starost marketing pro oblast střední a východní Evropy. A podržte se, k tomu ještě jako závdavek dostali celou Afriku. Nu možná to o něčem svědčí, možná ne ??? Z českých zástupců distribučních kanálů bych jmenoval pana Metličku z Amosu a Ivana Krále z Quentinu, kteří prezentovali produkty.

Adobe PhotoShop 5.0 CZ
Všichni byli udiveni ... Těšíte se? Těšte se klidně dál, protože uvedení na trh bylo oznámeno až na druhou polovinu července. To bylo jistě zklamáním pro všechny zúčastněné diváky. Bohužel je to tak, česká verze ještě není úplně hotová a budeme muset ještě čekat. Oficiálně se ještě tisknou návody a dělají poslední úpravy. Podle neoficiálních zpráv jsou stále problémy s českým písmem, které se objevili v anglické verzi.
Jinak prezentace opět ukázala všem, že Adobe PhotoShop 5.0 udělal obrovský krok kupředu, a že konkurence asi bude mít dlouho co dohánět. Stojí to opravdu za to a slibuji, že jakmile bude k dispozici česká verze budeme recenzovat.

Adobe ImageReady 1.0
Tento nový produkt firmy Adobe byl také prezentován širší veřejnosti. Jde o nástroj určený pro přípravu grafiky pro Internet. Nerad bych se dotkl kohokoli od Adobe, ale tento program mě osobně neuvěřitelně zklamal. Sám program není špatný. Jedná se o jakousi velice odlehčenou verzi PhotoShopu doplněnou o spoustu šikovných funkcí pro Internet. Věřím, že přineseme samostatnou recenzi. Co mě tedy tak zklamalo ? Inu cena. Před jejím uvedením jsem předpokládal tak jeden až dva tisíce, kde se mi horní hranice zdála mírně nadnesená. Jaký byl šok, když jsem uslyšel sumu blížící se částce deset tisíc korun. Obavám se, že s touto cenou se počet balení prodaných na našem trhu bude pohybovat v desítkách ročně. Posuďte sami, zde je link na demo od firmy Amos Software.

Co víc říct na závěr?
Náš redaktor a Ivan Malík Akce byla profesionálně připravená a velice dobře na mě zapůsobila. Adobe PhotoShop 5.0 je produkt, o kterém se budou psát knihy a je stále co prezentovat a čím ohromovat užaslé uživatele. Image Ready na mě neudělal dojem, ale co naděláte. Nemůže se mi líbit všechno. Závěrem zbývá jen poděkovat oběma distributorům za dobře odvedenou práci a doufat, že termín uvedení na trh je již konečný.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Zprávy  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

,

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: