Adobe partner konference. - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Adobe partner konference.

27. února 1998, 00.00 | Dne 26.2.98 se konala historicky první "partnerská" konference firmy Adobe u nás. Jako dějiště bylo vybráno kongresové centrum hotelu Forum v Praze.

Dne 26.2.98 se konala historicky první "partnerská" konference firmy Adobe u nás. Jako dějiště bylo vybráno kongresové centrum hotelu Forum v Praze. Tutu volbu jsem uvítal již z toho prostého důvodu, že mi cesta zabrala slabou hodinku. Sál byl prostorný, připraven asi pro 150 účastníků a v podstatě byl zaplněn.

Adobe Všechno to začalo v 8:45. To byla doba, na kterou pořádající firmy Amos Software a Kventin pozvaly své hosty. Je nutno podotknout, že zúčastnit se mohl kdokoli, kdo se o produkty Adobe zajímá a včas se zaregistroval u jedné z firem. Díky registraci byl dostatek tašek s letáky i demonstračních CD. Na konferenci se sešli převážně prodejci, školitelé a profi uživatelé produktů Adobe, takže vědomostní úroveň publika byla poměrně vysoká. Z toho vyplynul i fakt, že otázky z publika byly velice dobré a často i velmi na tělo.

V 9:15 začala akce samotná. Nechybělo nezbytné uvítání a představování. Pokud někdo očekává, že nyní vysypu z rukávu všechna jména aktérů, tak jej zklamu. Bohužel mám beznadějně špatnou paměť na jména. Co je důležité, aktéry byli zástupci obou českých distributorů a pak zástupci Adobe. Od Adobe konferenci navštívili a z větší části také odpřednášeli sales director a zástupce sales executive. Toto obsazení předem předurčilo ráz jejich vystoupení. Pokud od nich někdo očekával technický výklad, tak musel být zklamán. Zástupci Adobe se věnovali převážně obchodní strategii své firmy a představování nových technologií a postupů. Na druhou stranu zástupci českého distribučního kanálu pak prováděli praktická přestavení a předvedení konkrétních produktů. Nikoho asi nepřekvapilo spektrum produktů, které byly prezentovány. Šlo o Adobe PageMaker, PhotoShop, Illustrator, Streamline, Acrobat a Dimension v aktuálních verzích. Předveden byl dále PageMill ve verzi 3.0, který právě přichází na trh. Z technologií samozřejmě nechyběl Post Script 3, Post Script Extreme, PDF či OCX.

Kromě těchto produktových témat se dostalo také na obchodní politiku a multilicenční program ( VPP ). Všechny přítomné jistě potěšilo ujištění, že firma Adobe chce maximálně proniknout na středoevropské trhy a co nejvíce se zde prosadit. Konečně tato velká firma dala jasně najevo, že nebude ignorovat tento poměrně velký a hladový trh. Nová strategie přináší své ovoce již nyní, a to v podobě lokalizace stěžejních produktů.

sál Program byl velice nabytý a zajímavý. Pořadatelé si zaslouží velkou pochvalu za perfektní organizaci. Dokonce i prezentace předváděné střídavě z notebooku ( WIN95 ) a desktopu ( WIN NT 4.0 ) vypadaly připraveně a stabilně. Kvalitu obsahové stránky potvrzuje i fakt, že po obědě nedošlo k obvyklému odlivu pseudodiváků. Jako perličku bych uvedl, že přestože byl zajištěn profesionální překladatel pro zástupce Adobe, kteří mluvili velmi srozumitelnou angličtinou, po první prezentaci byl nahrazen jedním z pořadatelů, jehož překlad byl na výrazně vyšším stupni. Byli jsme pak ušetřeni pojmů jako "UNIKS" čteno česky a s důrazně měkkým i.

Co říct závěrem. Tato akce se jistě povedla. Dala najevo, že akvizice Adobe v ČR je myšlena vážně, a že si Adobe uvědomuje specifika našeho trhu. Byly prezentovány produkty velmi vysoké úrovně, které jsou jistě dobrým stavebním kamenem.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Zprávy  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: