Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

Soutěž

Sponzorem soutěže je:

Saal Digital

 

Jaký největší formát fotoknihy v řadě Professional Line ve formátu na šířku lze ve standardní nabídce Saal Digital Fotoservice objednat? Nápověda: Logo sponzora soutěže

V dnešní soutěži hrajeme o:



PHP problém

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Re: PHP problém

Autor: peta1

15:43:28 20.05.2010

"scriptem " - jakym? script je obecne pojmenovani pro kousek programoveho kodu. neni jasne, jestli ten kod generujes pres JS nebo pres flash script. A co je jeste divnejsi, ze tema nazyvas php, takze by to mel byt php script? ale podle zapisu to spis odpovida js.

"to nextId vyvolá určitý tlačítko a ty nextId mám 1, 2, 3, 4, ale o to nejde."
O to prave jde, idealne link na jednodudou stranku a na jeji zdrojak (*.php, *.txt), kde je jen a pouze problemova cast kodu.

Tomu popisu nerozumim.

"Mám ten danej php soubor"
soubor 1 = nazev.php
co v nem jako proc zacina, jak, na co, jaky to ma ucel?

" a v něm to začíná &data=1"
Mas soubor nazev.php . kdyz nic nezadas do adresy, tak stav
case ($data)
{
2: break;
3: break;
default: break; //data = 1 nebo jakakoliv jina hodnota krom vyjmenovanych
}

" a když se klikne na druhej čudl, kterej vyvolá tu funkci nextId=2"
to chapu, asi nejaky js zmeni promennou, to je ok.

"tak by se v tom ref.php souboru"
jakem ref souboru?
soubor2 = ref.php
o tom jeste preci nebyla do ted rec, zajmeno tom tudiz neni na miste. Nebo se tak jmenuje soubor1?

"mělo načíst &data=2, ale když v něm mám napsané právě &data=2, tak to už na začátku načítá rovnou &data=2 a né &data=1"
To je preci v poradku, zkyz zmenis adresu, tak se nacte novy obsah. Jestli to chces nulovat nebo tak, aby se to nekesovalo, tak mu vnut pres js pri nacteni stranky nebo kliknuti na start prave data=1
Teda, jestli jsem to nejak pochopil, ze se ti nejspis pri obnoveni stranky nebo znovuspusteni hry - programu zachovava posledni nastavena url.
Ja tam teda nic s php nevidim, ale.

Citovat příspěvek

 

PHP problém

Autor: NeXxik91

10:28:43 09.03.2010

Dobrý den, mám z flashe odkaz do php souboru scriptem "ref.php?type=" + nextId , to nextId vyvolá určitý tlačítko a ty nextId mám 1, 2, 3, 4, ale o to nejde.Mám ten danej php soubor a v něm to začíná &data=1 a když se klikne na druhej čudl, kterej vyvolá tu funkci nextId=2 tak by se v tom ref.php souboru mělo načíst &data=2, ale když v něm mám napsané právě &data=2, tak to už na začátku načítá rovnou &data=2 a né &data=1, v php neumim moc tudíž bych potřeboval nějakou radu jak to vyřešit :) předem děkuju za odpověď Tomáš Strejček

Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: