Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

Soutěž

Sponzorem soutěže je:

Saal Digital

 

Jaký největší formát fotoknihy v řadě Professional Line ve formátu na šířku lze ve standardní nabídce Saal Digital Fotoservice objednat? Nápověda: Logo sponzora soutěže

V dnešní soutěži hrajeme o:



odkaz z flash animace

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Re: odkaz z flash animace

Autor: Grab

9:50:33 08.11.2011

Zdravim, potrebuji poradit.

Mam baner ve formatu *.swf resp. *.mp4 a potrebuji z nej udelat klasicky baner s klinutim a odkazem na prislusnou stranku.

Muzete mi prosim poradit jak na to ?

Dekuji

Citovat příspěvek

 

Re: odkaz z flash animace

Autor: tomkralik

14:54:09 05.12.2010

tomkralik Napsal:
-------------------------------------------------------
> ahoj,
> také řeším ten proklik na jiný web
> můj html kód objeku parametr
> "allowScriptAccess=always" obsahuje
> bohužel to požád hlásí porušení bezpečnosti
>
> vyřešil jste to někdo?
>
> mooc díky


tak se mi to povedlo vyřešit

super návod je zde:
http://www.designportal.cz/navody-tutorialy/jak-vytvorit-banner.html

Citovat příspěvek

 

Re: odkaz z flash animace

Autor: tomkralik

14:28:52 05.12.2010

ahoj,
také řeším ten proklik na jiný web
můj html kód objeku parametr "allowScriptAccess=always" obsahuje
bohužel to požád hlásí porušení bezpečnosti

vyřešil jste to někdo?

mooc díky

Citovat příspěvek

 

Re: odkaz z flash animace

Autor: lečo

17:13:28 02.03.2010

pro ty, co jim nechodí prokliky na jiný web, koukněte, zda v html kodu objektu máte "alowscriptaccess=always" ;-)

Citovat příspěvek

 

Re: odkaz z flash animace

Autor: xwillow

22:43:08 04.08.2009

Ahoj,
předpokládám, že mám stejný problém jako kolega, nemůžu zprovoznit odkaz z flashe, šel jsem podle návodů výše, také na http://www.designportal.cz/navody-tutorialy/jak-vytvorit-banner.html, nic nefunguje, na stánkách adobe jsem se díval taky.

Problémem je, že vždy po zadání příkazu, ať už jakéhokoliv to vyhodí chybu.

Díky.

Citovat příspěvek

 

Re: odkaz z flash animace

Autor: sedlon

12:15:51 13.07.2009

Heled to zalezi jakou verzi Flashe pouzivas. Ja skoncil u osmicky. Poslední příspěvěk je z roku 2006. Od té doby se toho ve Flashi hodne zmenilo....
Co takhle napsat co ti nefunguje? Jak to delas ze ti to nefunguje?

Citovat příspěvek

 

Re: odkaz z flash animace

Autor: Lukáš

10:37:37 13.07.2009

zdarec, hele potřebuji poradit. neumim z flash animace udělat odkaz - žádný návod který tu je nefunguje

Citovat příspěvek

 

Re: odkaz z flash animace

Autor: barca

13:50:45 11.07.2009

dobry de napisete my na muj blog? poradte my neake stranky z flsh animacemy dekuji barca muj blog www.barborinka66.blog.cz (tu) :)

Citovat příspěvek

 

Re: odkaz z flash animace

Autor: ol4s3k

10:56:11 04.06.2009

Bere to i klasicky neúplný cesty? typu ../programy/mojevideo.swf ? Nejak mi to totiz nejde rozchodit

Citovat příspěvek

 

Re: odkaz z flash animace

Autor: Petr1K

18:20:03 06.05.2009

[bold] taktéž mám problém s odkazem flash bannerem
[/bold]
zobrazovaný na cizích stránkách a uložený u mne to nechodí vůbec
zobrazovaný na stejných stránkách se zadaným www. to jde
zobrazovaný na stejných stránkách bez zadané adresy s www to nejde

v linku je tvar odkazu s www


pozn. než jsem přišel že i www rozhoduje, málem letěl notebook oknem

[bold]
neví někdo jak o rozchodit [/bold]

Citovat příspěvek

 

Re: odkaz z flash animace

Autor: kitka

15:04:31 29.04.2009

Sedlon: Velké díky za návod, který si tady poskytl (tu)

Citovat příspěvek

 

Re: odkaz z flash animace

Autor: Štěpán Klimeš

17:05:27 18.01.2009

Ano, to je pravda.

Flash Player 10 bere prikaz "getURL" odkazujici na jiny server (tj. typicky banner), za poruseni zabezpeceni.
Pri exportu z Flash CS4 mi Flash hlasi, ze prikaz

Bohuzel i navod na Flash CS4 (http://help.adobe.com/en_US/Flash/10.0_UsingFlash/WSd60f23110762d6b883b18f10cb1fe1af6-7b29a.html) mi nedal odpoved.

Znate nekdo reseni?

Citovat příspěvek

 

Re: odkaz z flash animace

Autor: Sakalik

13:25:42 18.01.2009

Zdar, mám trochu jinej problém. Odkaz mi funguje v pohodě, ale jakmile je banner uloženej na jinym serveru a do stránky je vloženej jako http://xy.cz/xy.swf , tak ten odkaz nefunguje. Nevíte, čím to může být? Předem děkuju za odpovědi.

Citovat příspěvek

 

Re: odkaz z flash animace

Autor: juraj187

22:40:32 27.10.2006

Diky moc za navody, uz sem z toho trochu chytrejsi. :) (tu)

Citovat příspěvek

 

Re: odkaz z flash animace

Autor: sedlon

10:24:20 26.10.2006

Ahoj,
tak ja myslim ze bude asi uplne nejlepsi kdyz si nejdriv zkusis jak to funguje a pak to teprve muzes aplikovat na tvuj baner.

1) Otevri si prazdnej dokument, nakresli kolečko na ploše.
2) Oznac cele to nakreslene kolecko a pak na nej klikni pravym tlacitkem (stiskni klavu "V" a oznac kolecko)
3) Pravym tlacitkem mysi klikni na to kolecko a dej Convert to Simbol...
4) Name=banner, Behaviour=MovieClip OK
5) Klikni mysi znovu na to kolecko. Tentokrat uz je to MovieClip. To kolecko musi byt vybrane (oznacene)!
6) Do pole actions napis
on(press){
// getURL(adresa, okno); okno je nepovine, psat to tam nemusis (_blank , _self)
getURL("http://www.grafika.cz", _blank)
}
7) Vsimni si tech uvozovek ve kterych je ten odkaz! To byla moje chyba, Ty uvozovky tam musi byt protoze jak jiste vis, i to vidis na predchozim radku tak dvojite lomitko znaci komentar a ja tam mam za http co? :)
8) CTRL+ENTER, vyzkousej jak to pekne funguje

Pokud chces aby fungovala jenom cast toho baneru jako odkaz tak to taky vyzkousime:

1) Otevri si prazdnej dokument, nakresli ctverecek na ploše.
2) Oznac cely ten ctverecek a pak na nej klikni pravym tlacitkem (stiskni klavu "V" a oznac ctverecek)
3) Pravym tlacitkem mysi klikni na ten ctverecek a dej Convert to Simbol...
4) Name=banner, Behaviour=MovieClip OK
5) Klikni mysi znovu na ten ctverecek. Tentokrat uz je to MovieClip. Ten ctverecek musi byt vybranej (oznacenej)!
6) Dvakrat poklepej na cterecek, nebo na nej klikni pravim tlacitkem a vyber Edit. Ctverecek se ti otevre.
7) Zmackni klavesu "n", vybere se ti Line Tool. Pak mysi ten ctverecek prepul.
8) Na panelu Colors vyber fill Color a tam vyber barvu ale jinou nez ma ted tvuj ctverecek.
9) Ztiskni "K" se ti vybere Paint Bucket Tool a vyber si jednu polovinu ctverecku a tu vypln tou barvou kterou sis vybral
10) Stiskni "V" a klikni na tu jednu polovinu tveho ctverecku.
11) Pravim tlacitkem mysi klikni nad tou polovinou toho ctverecku a preved ho na Symbol. (Delali jsme v kroku 2-4)
12) Pojmenuj symbol treba link a opet vyber ze je to movieClip OK
13) Bud si jisty ze ta polovina toho ctverecku, ten symbol s jmenem link je vybran. Vetsinou je to udelane automaticky po prevodu na Symbol
14) do pole actions napis

on(press){
getURL("http://www.grafika.cz", _blank)
}

15) Nahore v levo je takova modra sipka smerujici doleva. Tu zmackni a tim se presunes na hlavni osu.
V tuhle chvili vyzkousej co to dela. Stiskni CTRL+ENTER. Pres ten ctverecek prejed mysi. Jedna polovina je aktivni, ukazuje se ti tam takova ta rucicka jako nad tlacitkem a druha aktivni neni. Ta co neni aktivni muze byt jen nejakej obrazek nebo proste grafika v tvem baneru a ta co je aktivni ta reaguje na zmacknuti a muze to byt nejaka lista nebo proste jen odkaz napsany pomoci nastroje TEXT. Zkus tedy kliknout na tu aktivni polovinu a mela by se ti otevrit v novem okne stranka grafika.cz

16) Zavri nahled, vyber cely ctverecek, proste na nej jen klikni a do pole actions ktere by ted melo byt prazdne a napis:
on(rollOver) {
this._alpha=50
}
on(rollOut) {
this._alpha=100
}
17) Stiskni CTRL+ENTER a znovu vyzkousej co to dela.
Tak ted uz je asi jasny jak to funguje.
:)

Citovat příspěvek

 

Re: odkaz z flash animace

Autor: Michal Sixta

17:52:29 25.10.2006

Vytvor novou vrstvu, dej do ni pres celou animaci (1 az posledni okenko) pruhlednej odkaz o rozmeru 468x60 a pridej mu script viz vyse sedlon.

Michal Sixta
http://www.sixta.cz

Citovat příspěvek

 

Re: odkaz z flash animace

Autor: dredie

17:47:17 25.10.2006

nejak nechapu o co presne jde... proc chces dat ceslou animaci do jednoho symbolu? jakoze aby to cele byl odkaz? v tom pripade by snad bylo prihodne pouzt html prikaz a href na cely objekt flashe (v html)

Citovat příspěvek

 

Re: odkaz z flash animace

Autor: juraj187

16:55:39 25.10.2006

No napsal sem to do akce a otestoval a napsalo to total actionScript erroes 3 Reported Errors 3

nevim, jestli mam celou animaci v symbolu, mam to v jedenacti vrstvach a kdyz dam oznacit vse a prevest do symbolu tak mi to tam hodi jen neco z prvni stranky. Tak nevim, jak to dat do jednoho symbolu, aby to fungovalo. V knihovne mam 38 items. Asi to je prasarna, ale je to prvni pocin ve flashi. Asi to teda budu muset udelat znova,ne? :S

Citovat příspěvek

 

Re: odkaz z flash animace

Autor: sedlon

16:24:52 25.10.2006

Kdyz je ten tvuj baner uzavrenej do jednoho Symbolu tak jednoduse dodas:

on(press){
// getURL(adresa, okno); okno je nepovine, psat to tam nemusis (_blank , _self)
getURL(http://www.grafika.cz, _blank)
}

Citovat příspěvek

 

odkaz z flash animace

Autor: juraj187

14:50:00 25.10.2006

Ahoj chtel bych poradit, jak uz z vytvorene animace ve flashi edelat funkcni odkaz na webovou stranku. Mam baner 468x60. Delal sem to ve flashi 2004 MX edu. Dekuju za radu.

Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: