Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

Soutěž

Sponzorem soutěže je:

Saal Digital

 

Jaký největší formát fotoknihy v řadě Professional Line ve formátu na šířku lze ve standardní nabídce Saal Digital Fotoservice objednat? Nápověda: Logo sponzora soutěže

V dnešní soutěži hrajeme o:



flash + php emailovy formular s korektni diakritikou

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Re: flash + php emailovy formular s korektni diakritikou

Autor: Maja

13:59:19 02.06.2009

Dobrý den,
jsem začátečnice a potřebovala bych velmi nutně poradit. Ve flashi jsem si udělala dotazníček a do php napsala toto mělo to slačit ale asi ne, protože to nefunguje =(

Mail("hostinska@aagcz.com",$predmet,$obsah,"From: $email");
?>


a ve flashi mám napsané totona tlačítku k odeslání ....
A samozřejmě pojmenovaná ti okna predmet, obsah, email

on (release) {
loadVariablesNum ("odesli.php",0,"POST");
}

on (press) {
vyhruzka1 = "";
vyhruzka2 = "";
vyhruzka3 = "";
if (email eq ""){
vyhruzka1 = "Napiš email.";
}
if (predmet eq ""){
vyhruzka2 = "Napiš předmět.";
}
if (obsah eq ""){
vyhruzka3 = "Napiš obsah.";
}
if (vyhruzka1 eq "" and vyhruzka2 eq "" and vyhruzka3 eq ""){
loadVariablesNum ("odesli.php", 0, "POST")
}
}


a na tlačítku pro smazání mám:

on (release) {
email = "";
predmet = "";
obsah = "";
}



A bohužel mi nefunguje ani to mazání =( ale podle návodu bych to měla mít dobře ... tak nevím

... nenajde se tu někdo, kdo by pomohl ??? moc prosím

Citovat příspěvek

 

Re: flash + php emailovy formular s korektni diakritikou

Autor: pajacx

17:35:51 19.08.2007

jsem začátečník a chci si dát formulář do kontaktů s položkami email, jmeno, telefon, vzkaz, ale nevim jak na to, a jak by se pripadny formular dal rozsirit o dalsi polozky

Citovat příspěvek

 

Re: Všechno špatně, zpátky na stromy...

Autor: KOZA

16:41:55 18.10.2006

koukni na tohle me to funguje v pohode :)

k vyzkouseni na http://www.cgtalk.cz


$eol = "\r\n";

// Enter your contact email address here
$adminaddress = "info@cgtalk.cz";

// Enter the address of your website here include http://www.
$siteaddress ="http://www.cgtalk.cz";

// Enter your company name or site name here
$sitename = "porfolio";

/*******************************************************

No need to change anything below ...

*******************************************************/

// Gets the date and time from your server
$date = date("m/d/Y H:i:s");

// Gets the IP Address
if ($REMOTE_ADDR == "") $ip = "no ip";
else $ip = getHostByAddr($REMOTE_ADDR);

//Process the form data!
// and send the information collected in the Flash form to Your nominated email address

$body = "";

$body .= "A visitor at $sitename has left the following information\n
First Name: $fname
Last Name: $lname
Email: $email
Company: $cname
Telephone: $telno\n
The visitor commented:
------------------------------
$comments

Logged Info :
------------------------------
Using: $HTTP_USER_AGENT
Hostname: $ip
IP address: $REMOTE_ADDR
Date/Time: $date";


mb_language('Neutral');
mb_internal_encoding("UTF-8");
mb_http_input("UTF-8");
mb_http_output("UTF-8");
mb_send_mail($adminaddress,"Reakce z CGtalk.cz",$body,"FROM:$adminaddress");

//mail("$adminaddress","Info Request",$body,"FROM:$adminaddress");



//Confirmation is sent back to the Flash form that the process is complete

$sendresult = "E-mail z domény $sitename úpspěšně odeslán.";
$send_answer = "answer=";
$send_answer .= rawurlencode($sendresult)."&";
echo "$send_answer";

?>

Citovat příspěvek

 

Všechno špatně, zpátky na stromy...

Autor: io

22:15:33 14.09.2006

Tak jsem bohužel zjistil, že ani toto řešení není ideální. MS Outlook 2003 nebere UTF-8.
NEMÁTE NĚKDO ŘEŠENÍ??

Citovat příspěvek

 

Re: flash + php emailovy formular s korektni diakritikou

Autor: io

18:11:33 01.09.2006

...Nedočkal jsem se pomoci.

Nakonec jsem se problémem prokousal sám a výsledek je zde:

$to = "nejaky@mejl.cz";
$headers = "Content-Type: text/html; charset=utf-8\n";
$charset = 'utf-8';
$extra = "From: $email\r\nCopy-To: $email\r\n";
$subject = "Objednávka katalogu od uživatele ".$jmeno." ".$prijmeni."";
$subject = "=?utf-8?Q?" . str_replace(" ","_",str_replace("?","=3F",imap_8bit($subject))) . "?=";
$mess = "Objednávka katalogu zaslaná z prezentace na www.nejakyweb.cz.\n\n
Jméno: ".$jmeno."\n
Příjmení: ".$prijmeni."\n
PSČ: ".$psc."\n
Město: ".$mesto."\n
Adresa: ".$adresa."\n
E-mail: ".$email."\n
Telefon: ".$telefon."\n\n\n

IP: $REMOTE_ADDR";

mail ($to, $subject, $mess, $extra, $charset);
?>

HTML, ve kterém je vložený SWF nesoucí formulář (ale jistě to bude platit, i když bude formulář přímo v HTML jako součást neflashové stránky) je rovněž kódovaný v utf-8, totéž platí pro PHP soubor.
Pro začátečníky jako jsem já: Nestačí jen zadat kódování do hlavičky (charset) ale celý soubor je potřeba psát již v tomto kódování, případně po zkopírování se ujistit, že je kódování správně nastaveno.

Já používám PSPad editor a tam se to nastavuje: "Formát/UTF-8" z hlavního výbšru v záhlaví okna aplikace....

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Doufám, že to pomůže těm, kteří marně hledají ve fórech a jsou peskováni experty jako je Salko, kteří upozorňují na x předchozích vláken, ve kterých upozorňují na x předchozích vláken.... v nichž se nakonec dovíte, opět jen to, že nemáte otravovat ale hledat....

Promiňte, někdy mám dojem, že tato diskuse je jako pohádka o červeném prasátku, jak sedělo na drátku a povídalo pohádku... hádejte o čem... :D

Takže: nám začátečníkům: pevné nervy při užívání fóra a pokročilým: vzpoměňte, že i vy ste začínali.......

Citovat příspěvek

 

flash + php emailovy formular s korektni diakritikou

Autor: io

13:01:20 01.09.2006

Dva dny tady i jinde prochazim fora a vsude je toho hodne o tomto problemu napsano, bohuzel nedari se mi podle rad formular rozchodit tak, aby zasilal do mejlu obsah vyplneny uzivatelem vcetne diakritiky...

Ve flashi jsem udelal jednoduchy formular s odkazem na send.php:

$headers = "MIME-Version: 1.0\n".
"Content-Type: text/plain; charset=\"windows-1250\"\n".
"Content-Transfer-Encoding: binary\n".
"X-Mailer: PHP\n";
$to = "info@nejakyemail.cz";
$charset = 'windows-1250';
$extra = "From: $email\r\nCopy-To: $email\r\n";
$subject = "Objednavka katalogu od uzivatele ".$jmeno." ".$prijmeni."";
$mess = "Objednavka katalogu zaslana z prezentace na www.xyz.cz.\n\n
Jmeno: ".$jmeno."\n
Prijmeni: ".$prijmeni."\n
PSC: ".$psc."\n
Mesto: ".$mesto."\n
Adresa: ".$adresa."\n
E-mail: ".$email."\n
Telefon: ".$telefon."\n\n\n";

mail ($to, $subject, $mess, $extra, $charset);
?>

... ale posila to paznaky....

Muze se nekdo podivat a rict v cem je problem? Dekuji!
Prosim o trpelivost - nehrimejte, ze jde o problem, ktery se tu stokrat opakoval - opravdu jsem vyzkousel vsechno z rad ve zdejsim foru, ale bezvysledne. Dekuji za pochopeni

:)

Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: