Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

Soutěž

Sponzorem soutěže je:

Saal Digital

 

Jaký největší formát fotoknihy v řadě Professional Line ve formátu na šířku lze ve standardní nabídce Saal Digital Fotoservice objednat? Nápověda: Logo sponzora soutěže

V dnešní soutěži hrajeme o:



flash algorytmus

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Re: flash algorytmus

Autor: filip kowalovski

12:52:30 11.11.2010

Já (prý reglý, nevím o tom..) Napsal:
sprdi vam nohy

Citovat příspěvek

 

Re: flash algorytmus

Autor: Já (prý reglý, nevím o tom..)

19:03:20 24.09.2005

..namísto brejlatých smajlů dosaďte "B" tedy hromada bé..

..je fajn, že mají webaři na grafice takový cit pro krášlení jinak nudných skriptů brejlatými plájboji.. :) ..ale pánové to neocení..tedy ti 96%.. ;)

Citovat příspěvek

 

Re: flash algorytmus

Autor: Já (prý reglý, nevím o tom..)

18:49:11 24.09.2005

// init..

var hromadaA:Number = 9;
var hromadaB:Number = 10;



// tah počítače..

function pcTah() {
var a:Array = [1, 3, 4, 6];
var b:Array = [2, 5, 7, 10];
for (var i = 0; i < 4; i++) {
if ((a[i] == hromadaA) && (hromadaB > b[i])) {
killSutry(2, hromadaB - b[i]);
return;
}
if ((b[i] == hromadaB) && (hromadaA > a[i])) {
killSutry(1, hromadaA - a[i]);
return;
}
}

// zde zajistíte vygenerování náhodné hromady (rndHromada) a náhodného počtu šutrů k odebrání (rndKolik), jelikož žádnou z "vítězných" variací nelze aplikovat..

killSutry(rndHromada, rndKolik);
}



// odebrání šutrů z hromady (volá se nejen hráčem-počítačem, ale i hráčem-osobou)..

function killSutry(hromada:Number, kolik:Number):Void {

// zde provedete vizuální odstaranění šutrů z obrazovky, vycházíte z parametrů "hromada" (1 = hromadaA, 2 = hromadaB) ze které se odebírá a "kolik" (počet šutrů k odebrání)..

if (hromada == 1) {
hromadaA -= kolik;
} else {
hromadaB -= kolik;
}
}

----------------------------------------
..co si tak přečíst flash - help..hm ?? ;)
..takový školácký skript zvládnete po 30 minutách studia..

p.s.
:) ..dá se to zpracovat asi trilionem dalších způsobů..

Citovat příspěvek

 

Re: flash algorytmus

Autor: Chytac

22:50:53 23.09.2005

No, omlouvam se, ale zrejme sem nenapsal, ze ja ten algorytmus znam, ale nevim jak ho prevest do flashe. Napr v php nebo c++ bych to udelal, ale ve flashi nejsou nektere veci a tak mi to nejde. Ten algorytmus je v tom, ze mate radu cislel [1,2] [3,5] [4,7] [6,10], kde se cisla neopakuji a jejich rozdily jsou 1,2,3,4 a prave do takovehoto stavu musi pc dorovnat kameny a vitezi ten, kdo da pryc posledni kamen => kdyz to skonci A1 a B2 tak muze dat pryc bud 1 kamen z A nebo 2 z B, tudiz pc vzdy vyhraje.No a ted do flashe :)

Citovat příspěvek

 

Re: flash algorytmus

Autor: kza

22:28:08 23.09.2005

myslim, ze tohle je hra v pravem slova smyslu...tj. existuje spolehlive vitezna strategie pro jednoho z hracu -- konkretne toho, co tahne druhej...takze kdyz to promyslis, prijdes na ni...ale treba to tak neni, kdyz jsem se tim zabyval, byly ty hromady mozna mensi (jako sedm kamenu bych rek', ale fakt si nejsem jistej)

Citovat příspěvek

 

Re: flash algorytmus

Autor: Timy

18:58:44 23.09.2005

tak na to budeš potřebovat dvě věci - docela dobré logické myšlení, aby jsi naprogramoval inteligenci počítače a potom ještě docela dobře umět s Flashem. Nic konkrétního radit nebudu, protože buď bych ti musel napsat celý skript nebo by to nemělo žádný smysl. Uč se a snaž se

Citovat příspěvek

 

flash algorytmus

Autor: Chytac

16:14:16 22.09.2005

Custe, hele potreboval bych udelat hru ve flashi, kde na zacatku by byli dve hromady kamenu. V jedne hromade je 10 kamenu a v te druhe 9. Prohrava ten, kdo da posledni kamen pryc. Hrac muze oddelat 1,2,3 - 9 kamenu z 1hromady nebo 1-9 ze 2 hromady. To stejne plati pro pocitac (hraji psolu pocitac a clovek). No a protoze jsem zacatecnik , takpotrebuju nejakej zpusob, jak by se to dalo zkloubit do nejake funkce nebo tak. Diky moc

Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: