Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

Soutěž

Sponzorem soutěže je:

IDIF

 

Kde se koná výstava fotografií Luďka Vojtěchovského?

V dnešní soutěži hrajeme o:



Corel a scriptování

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Re: Corel a scriptování

Autor: JarWailg

22:01:36 01.03.2012

to bylo najednou
BUMP- ?
a pak reakce žádná :-(

Citovat příspěvek

 

Re: Corel a scriptování

Autor: JarWailg

19:38:32 06.02.2012

Při standardní instalaci je
CorelDRAW(R) Graphics Suite X3 Programming Guide for VBA
=
C:\Program Files\COREL\CorelDRAW Graphics Suite 13\Programs\dvba_pg.pdf
krom toho je tam
CorelDRAW VBA Object Model.pdf
a
PP VBA Object Model.pdf

A velmi užitečné jsou
CorelDRAW X3 VBA Help = draw_vba.chm
Corel PHOTO-PAINT X3 VBA Help = pp_vba.chm
a tam se dají najít příklady jak ve VBA používat speciality Corelu.

motivace:
Sub Macro1()
For Each sh In ActivePage.Layers("Vrstva 1").Shapes
If sh.Name = "xx" Then sh.MoveToLayer ActivePage.Layers("Vrstva 2")
Next
End Sub
všechny co se jmenují xx přesune z Vrstvy 1 do Vrstvy 2

ještě se to vhodně ocykluje přes vrstvy, přidá se k tomu dialog (form), který se zeptá na název objektu a vrstvy, a pak se to může ještě týdny dělat chytřejší a chytřejší
a pak ještě roky blbovzdorné
a je to :-)

Citovat příspěvek

 

Re: Corel a scriptování

Autor: pDp

18:55:17 05.02.2012

Jo a ještě se hodí tohle:

CorelDRAW(R) Graphics Suite X3 Programming Guide for VBA
http://blog.pucp.edu.pe/media/avatar/289.pdf

Citovat příspěvek

 

Re: Corel a scriptování

Autor: pDp

18:53:01 05.02.2012

http://www.oberonplace.com/

Citovat příspěvek

 

Re: Corel a scriptování

Autor: M. Prášek

18:45:49 05.02.2012

BUMP- ?

Citovat příspěvek

 

Re: Corel a scriptování

Autor: M. Prášek

18:17:02 16.12.2011

 

Re: Corel a scriptování

Autor: lkx

13:31:40 16.12.2011

Corel obsahuje scriptování, ale corel drav již přešel na VBA. V které verzi corelu děláte?

Citovat příspěvek

 

Corel a scriptování

Autor: M. Prášek

3:25:57 15.12.2011

DObrý den,

že Corel obsahuje jakési možnosti skriptování to vím. Otázkopu je kde k tomu najít nějaký tutoriál.

Co potřebuju docílit, je mít script, který mi ze všech vrstev (a skupin) vybere stejně nazvané objekty, tyto VYJME (jako ctrl+x) a vloží je do nejvrchnější vrstvy (ctrl+v). Ideální kdyby se dal zvolit název objektů a název cílové vrstvy.

děkuji za radu,

Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: