Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

Soutěž

Sponzorem soutěže je:

IDIF

 

Kde se koná výstava fotografií Luďka Vojtěchovského?

V dnešní soutěži hrajeme o:



Jak automaticky vytvořit dlouhý seznam čísel

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Re: Jak automaticky vytvořit dlouhý seznam čísel

Autor: katkaq

15:33:42 23.10.2005

NO JÁ TO DĚLÁM tak že vytvořím číselnou řadu dormálně pomocí excelu, čísla pod sebou a pak je přes ctrl+C po zmáčnutí v corelu tlačítka pro psaní textu dám vložit a mám čísla ve soupečku vložený jako text v corelu pak dám formátovat text a tím udělám mezery co potřebuju aby to mělo ten správný tvar.

Citovat příspěvek

 

Re: Jak automaticky vytvorit dlouhy seznam cisel

Autor: harvey

12:58:25 07.09.2005

Dalo by sa to popisat trosku presnejsie, pokusam sa vytvorit 250 ceriovych cisel od 0001 po 0250 a nejako sa mi to nedari, vdaka

Citovat příspěvek

 

Re: Jak automaticky vytvorit dlouhy seznam cisel

Autor: otep

7:19:59 29.04.2005

ja takyto zoznam cisel robim takymto posutpom:

1. V Exceli (alebo obdobnom tabulkovom prog.) si velmi jednoducho vyrobim cisla
2. v Coreli si urobim "mustru"
3. urobim potrebny pocet stran, kde tuto "mustru" nakopirujem a textove okna nalinkujem
4. copy z excelu - paste do corelu

tot fsetko....

Samozrejme by som takto urcite nevyrabal tisicky cisel, ale pri vyrobe stitkov o velkosti vizitky, kde ich je treba radovo stovky, je to asi najrychlejsi sposob (napr. tak robievam cislovanie listkov na zabavy a pod.)

Peter

Citovat příspěvek

 

RE: Jak automaticky vytvorit dlouhy seznam cisel

Autor: -lukas-

16:09:16 27.04.2005

Tak VBA v Corelu uz mam, ale nejak se mi nedari zacit
Mate někdo nejaky prikladek? Idealne link na stranky, kde by něco bylo, od
ceho bych se mohl odrazit.
Corel totiž, zda se, neumoznuje makra nahravat :-(

-lukas-

> -----Original Message-----
> From: grigi [mailto:corel@grafika.cz]
> Sent: Friday, April 22, 2005 8:16 PM
> To: wwwdiskuze@grafika.cz
> Subject: Re: Jak automaticky vytvorit dlouhy seznam cisel [77|1003779]
>
>
>
>
> Staci VBA doinstalovat, tedy vzit CD a pri instalu (vyberu komponent)
> zaskrtnout VBA.
>
> VBA je samozrejme identicke, jen je nutne se preorientovat na
> jine objekty,
> vlastnosti...
>
> Robin Martnek
>
> --
> Příspěvek zaslán emailem
>
> Autor: grigi
> Forum: Corel Draw
> Odkaz: http://forum.grafika.cz/read.php?77,1003779,1006625#msg-1006625
>


--
Příspěvek zaslán emailem

Citovat příspěvek

 

RE: Jak automaticky vytvorit dlouhy seznam cisel

Autor: -lukas-

15:21:44 27.04.2005

V Corelu 9 to je Nástroje/Visual Basic, predpokladam, ze ve dvanactce to
bude poblíž :-)

-lukas-

> -----Original Message-----
> From: Ice [mailto:corel@grafika.cz]
> Sent: Wednesday, April 27, 2005 3:11 PM
> To: wwwdiskuze@grafika.cz
> Subject: Re: Jak automaticky vytvorit dlouhy seznam cisel [77|1003779]
>
>
>
>
> Zdravim, celkem dobra rada, ale nedari se mi nalezt to VBA :-(
>
> Muzete poradit, kde to najdu? Pouzivam Corel 12.
>
> Diky moc, J.
>
> Autor: Ice
> Forum: Corel Draw
> Odkaz: http://forum.grafika.cz/read.php?77,1003779,1013860#msg-1013860
>


--
Příspěvek zaslán emailem

Citovat příspěvek

 

Re: Jak automaticky vytvořit dlouhý seznam čísel

Autor: Ice

15:10:41 27.04.2005

Zdravim, celkem dobra rada, ale nedari se mi nalezt to VBA :-(

Muzete poradit, kde to najdu? Pouzivam Corel 12.

Diky moc, J.

Citovat příspěvek

 

RE: Jak automaticky vytvorit dlouhy seznam cisel

Autor: -lukas-

8:27:55 25.04.2005

No jó :-)

Taková blbost! Zkoušel jsem prolízat různý nabídky, ale to, že by to
nemuselo byt nainstalovany me vůbec nenapadlo

Diky! Uz ladim :-)

-lukas-

> -----Original Message-----
> From: grigi [mailto:corel@grafika.cz]
> Sent: Friday, April 22, 2005 8:16 PM
> To: wwwdiskuze@grafika.cz
> Subject: Re: Jak automaticky vytvorit dlouhy seznam cisel [77|1003779]
>
>
>
>
> Staci VBA doinstalovat, tedy vzit CD a pri instalu (vyberu komponent)
> zaskrtnout VBA.
>
> VBA je samozrejme identicke, jen je nutne se preorientovat na
> jine objekty,
> vlastnosti...
>
> Robin Martnek
>
> --
> Příspěvek zaslán emailem
>
> Autor: grigi
> Forum: Corel Draw
> Odkaz: http://forum.grafika.cz/read.php?77,1003779,1006625#msg-1006625
>


--
Příspěvek zaslán emailem

Citovat příspěvek

 

Re: Jak automaticky vytvorit dlouhy seznam cisel

Autor: grigi

20:16:02 22.04.2005

Staci VBA doinstalovat, tedy vzit CD a pri instalu (vyberu komponent)
zaskrtnout VBA.

VBA je samozrejme identicke, jen je nutne se preorientovat na jine objekty,
vlastnosti...

Robin Martnek

--
Příspěvek zaslán emailem

Citovat příspěvek

 

RE: Jak automaticky vytvorit dlouhy seznam cisel

Autor: -lukas-

8:32:33 22.04.2005

Mám verzi 9. V menu je sice něco jako VBA script, ale je to zašedlé a
nepodařilo se mi to "odšednout" :-) (enablovat). Pak tam je taky Corel
script, ale něco jako new nebo create tam není :-(

Dost by mi pomohlo, kdyby byly nekde nejake priklady nebo něco, ale nic se
mi nepodarilo najit.

Kdyby chodilo to VBA, tak by to byla senzace, pac ve VBA co je v MS Officech
jsem jako doma - snad by to bylo podobny.

-lukas-

> -----Original Message-----
> From: grigi [mailto:corel@grafika.cz]
> Sent: Thursday, April 21, 2005 7:16 PM
> To: wwwdiskuze@grafika.cz
> Subject: Re: Jak automaticky vytvorit dlouhy seznam cisel [77|1003779]
>
>
>
>
> Jakou verzi Corela pouzivate?
>
> Myslim ze od 9 lze vyuzit VBA a jeste drivejsi verze
> podporovaly nejake scriptovani. Takze ano, lze to udelat a
> celkem efektivne prave pres makro/skript.
>
> Robin Martenek
>
> Autor: grigi
> Forum: Corel Draw
> Odkaz: http://forum.grafika.cz/read.php?77,1003779,1004719#msg-1004719
>


--
Příspěvek zaslán emailem

Citovat příspěvek

 

Re: Jak automaticky vytvořit dlouhý seznam čísel

Autor: grigi

19:16:02 21.04.2005

Jakou verzi Corela pouzivate?

Myslim ze od 9 lze vyuzit VBA a jeste drivejsi verze podporovaly nejake scriptovani. Takze ano, lze to udelat a celkem efektivne prave pres makro/skript.

Robin Martenek

Citovat příspěvek

 

Jak automaticky vytvořit dlouhý seznam čísel

Autor: -lukas-

11:41:40 21.04.2005

Zdravim!

Potřebuji vytvořit v Corelu dlouhý seznam čísel. Jde o výrobní čísla, kde je cca 10 pevných znaků + čtyřmístné číslo výrobku a na druhém řádku krátký text. To celé je v jednoduchém rámečku.

Rád bych zadal akorát první číslo, pak přírůstek, počet kusů a klepnul na vytvořit. Je možné v Corelu nějak napsat makro nebo něco podobného, které by tohle umožňovalo?

Díky,
-lukas-

Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: